Kutatás-fejlesztés

Fejlesztési folyamatunk elsősorban a klinikai táplálással kapcsolatos, alapvetően eltérő megközelítésünkön alapul, mint például azon elvünk, hogy minden táplálással kapcsolatos termékünknek vagy speciális gyógyászati célra szánt tápszerünknek ki kell elégíteni az adott egészségügyi állapotokkal és betegségekkel kapcsolatos sajátos igényeket. Ennek az elvnek megfelelően fejlesztjük termékeinket az adott betegségre vonatkozó jelenlegi tudományos kutatással és a betegségben szenvedő betegek bevonásával. A tudományos adatokkal és a betegprofiljainkból összegyűjtött bizonyítékokkal összhangban olyan eszközöket alakítunk ki, amelyek a legmegfelelőbb módon válaszolnak az egyes betegségekkel kapcsolatos igényekre és prioritásokra.

Az alultápláltság számos, jelentősen különböző betegség következménye lehet, és úgy véljük, hogy fontos olyan termék létrehozása, amely az adott betegségben szenvedő beteg számára előnyös. Például egy alultáplált cisztás fibrózisos betegnek más táplálási igényei vannak, mint a gyulladásos bélbetegségben szenvedőknek. Bizonyos tápanyagok az előbbieknek, mások pedig az utóbbiak számára lehetnek hasznosak. Az egyik tápanyag beépítése a termékbe elsődleges fontosságú lehet az egyik, egy másik tápanyag kihagyása pedig döntő fontosságú lehet a másik számára. Például: A zsírenergia alapú táplálás közvetett hatása hozzájárul a dagant elleni küzdelemhez, ami hozzájárulhat a daganatos betegség kezelésének hatékonyságához.

Ezek azok a következtetések, amelyek irányítják fejlesztési folyamatunkat. Eddig bemutattuk az első általános iható tápszerünket, a MediDrink Plus-t, de a közeljövőben tervezünk termékeket indítani az alultápláltság három legfontosabb terápiás területein: onkológia, pulmonológia és gasztroenterológia. A MediDrink Onco, a MediDrink Pulmo és a MediDrink Gastro dagantos megbetegedésekben, légúti betegségekben és gasztrointesztinális betegségekben szenvedők táplálására készül.

Szándékunk termékeket fejleszteni a krónikus vesebetegséghez, hasnyálmirigy-gyulladáshoz vagy Alzheimer-betegséghez kapcsolódó alultápláltság és cachexia állapotok diétás ellátására.

A betegséghez kapcsolódó alultápláltságról

Az alultápláltság akkor alakul ki, ha a szervezet nem kap megfelelő mennyiségű tápanyagot egészsége megőrzése érdekében. Ha ez egy betegség következménye, akkor betegséghez kapcsolódó alultápláltságról beszélünk.A betegséghez kapcsolódó alultápláltság terápiás területei

Daganatos megbetegedések, tumorok
Légzőszervi megbetegedések
Gyomor- és bélbetegségek
Időskori degeneratív rendellenességek
TERMÉKEINK

Termékeink

A MediFood számos olyan állapot-specifikus tápszert kínál, amelyek hozzájárulnak az orvosi kezelések hatékonyságához.


Egészségügyi szakemberek számára


Ez az oldal arra szolgál, hogy hogy információt szolgáltasson a nemzetközi egészségügyi szakemberek számára, kivéve az Amerikai Egyesült Államok lakóit.


Kérjük, erősítse meg az alábbi gombra kattintva, hogy Ön az Egyesült Államokon kívüli egészségügyi szakember.


HORIZON 2020
SZECHENYI 2020